610 قلم قطعات و تجهیزات کاربردی صنعت حفاری، ساخت داخل شد

محمدعلی بیگ زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ساخت داخل و حمایت از شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: با بومی سازی این اقلام افزون بر یک هزار و 586 میلیارد ریال صرفه اقتصادی برای شرکت حاصل شد.

محمدعلی بیگ زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ساخت داخل و حمایت از شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: با بومی سازی این اقلام افزون بر یک هزار و 586 میلیارد ریال صرفه اقتصادی برای شرکت حاصل شد.

وی به اجرای طرح فناورانه و تولید بار اول برای 640 قلم از اقلام راهبردی و پرمصرف حفاری در سال های 1400 تا 1402 اشاره و توضیح داد: ارتباط با 28 دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور در قالب طرح های پژوهشی، همایش ها، بازدیدهای تخصصی و تفاهمنامه های علمی پژوهشی از شمار اقدامات صورت گرفته در جهت خودکفایی در صنعت حفاری در این مدت است.

انعقاد قرارداد 90 طرح پژوهشی به ارزش 600 میلیارد ریال با دانشگاه ها

بیگ زاده گفت: ساخت قطعات و تجهیزات یدکی مورد نیاز از طریق 160 شرکت سازنده داخلی که از جمله 85 شرکت دانش بنیان انجام شده و این مدیریت در مدت پیش گفته نسبت به عقد قرارداد 90 مورد طرح پژوهشی با مجموع بیش از 600 میلیارد ریال با دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی کشور اقدام کرده است.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران افزود: از این تعداد هفت طرح پژوهشی جاری شامل اصول جامع مهندسی حفاری، شبیه ساز آموزشی بر خط کنترل فوران، ابزار اندازه گیری ثبت و ارسال ارتعاشات در رشته حفاری، سامانه هوشمند پایش سوابق کارکرد رشته حفاری، دستگاه اندازه گیری وزن مخصوص گاز، تغییر دادن دستگاه های سانتریفیوژ از دور ثابت به دور متغیر و نرم افزار تخصصی مهندسی عملیات نمودارگیری سطحی به مبلغ 178 میلیارد ریال با 6 دانشگاه و مرکز علمی کشور عقد قرارداد و اجرایی شده است.

وی ادامه داد: عقد قرارداد حمایت از تعداد 440 پایان نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های مختلف کشور شامل 410 مورد کارشناسی ارشد و 30 مورد پایان نامه دکترا از دیگر اقدامات این مدیریت در این سال ها است که از این تعداد 17 پایان نامه دانشجویی جاری به مبلغ یک هزار و 127 میلیارد ریال با 11 دانشگاه و مرکز علمی مربوط به سال های 1401تا 1403 است.

بیگ زاده امضای 13 تفاهمنامه علمی آموزشی پژوهشی و ثبت یک هزار و 553 مورد دانش، تجربه و مستند را از فعالیت های این مدیریت در 30 ماه گذشته عنوان و اظهار کرد: شرکت ملی حفاری ایران با هدف حمایت از تولید داخل و استفاده حداکثری از ظرفیت های ماده 10 قانون جهش تولید دانش بنیان و با بهره گیری از توان بالقوه شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه صنعت نفت ، تولید بار اول تجهیزات راهبردی و کلیدی صنعت حفاری را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران توضیح داد: از جمله این تجهیزات می توان در حوزه عملیات حفاری به طراحی و ساخت دیزل ژنراتور اصلی دستگاه های حفاری، پمپ گل حفاری، دراورکس دستگاه حفاری، میز دوار دستگاه حفاری، تجهیزات کنترل فوران دستگاه حفاری، ضربه زن های حفاری (جار حفاری) و سانتریفیوژ سیال حفاری و در حوزه خدمات فنی به طراحی و ساخت پمپ تراک سیمانکاری، دستگاه لوله مغزی سیار، دستگاه بازرسی لوله مغزی سیار و دنسیتومتر خدمات سیمانکاری اشاره داشت.

وی یادآور شد: این شرکت از ابتدای فعالیت در زمینه ساخت داخل تا کنون چهار هزار و 904 قلم، قطعات منحصر بفرد مربوط به 628 تجهیز تعداد دو هزار و 534 قلم سایر قطعات را بومی سازی کرده که مجموع کل قطعات ساخته شده هفت هزار و 422 قلم و با احتساب تکثیر منابع تعداد 23 هزار و 364 قلم می شود.

به گزارش ایرنا، شرکت ملی حفاری ایران اکنون 73 دستگاه حفاری خشکی و دریایی سبک، سنگین و فوق سنگین در تملک دارد.

این شرکت که از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران است، با توانایی منحصربه فرد همسو با عملیات حفاری چاه ها افزون بر 20 نوع خدمات فنی و تخصصی را در قالب خدمات یکپارچه به شرکت های متقاضی و چاه های در حال حفاری یا در حال بهره برداری ارائه می کند.

نظرات

captcha